top of page

Pligtstykker 2024

På denne side kan du se hvilke pligtstykker der er til årets Aalborg Musikkonkurrence, samt læse lidt om tankerne bag stykkerne fra komponisten eller arrangøren selv.

Stykkerne bliver udsendt til orkestrene på mail d. 01-03-2024.

Skærmbillede 2024-02-29 kl. 14.21.33.png

Sektion Open

Fallout | Tema fra spillet Fallout 4

Inon Zur arrangeret af Ubbe

Arrangeret til Aalborg Musikkonkurrence 2024

Om Fallout’s verden
Fallout er en alternativ historie, dybest set 1950'ernes version af fremtiden efter en
verdensomspændende atomkrig. Transistoren blev aldrig rigtig implementeret, så teknologien blev aldrig ”miniaturiseret” eller blev bæredygtig, som den bliver i vores verden. USA kom aldrig rigtig over 1950'erne kulturelt, og i 2077 blev verdens ressourcer så opbrugt, at 3. Verdenskrig brød ud og ødelagde Jorden. Vi er nu ca. 200 år i fremtiden, og efterkommere af overlevende fra den krig skaber nye samfund, beskæftiger sig med den ugæstfri verden fuld af nyt, muteret liv og bruger den gamle verdens teknologier. Der er alt fra primitive stammer med maskingeværer ved siden af deres overtro til ligefrem civiliserede og videnskabelige samfund, der rækker ud efter den gamle verdens herlighed. Dette er Fallouts verden. Meget har ændret sig, men ”krig, krig ændrer sig aldrig
Lidt om stykket
Den originale komponist (Inon Zur) udtaler, at han med sit arbejde med Fallout-spillene sigter mod at fremvise "dualitet". I dette tilfælde viser den dobbelthed sig i "krigens fortvivlelse – men også håbet for fremtiden". Han bemærker, at spillere altid er "splittett mellem fortvivlelsen og mørket og alle de farer, der lurer i verden", og for at vise dette bliver mol- og en dur-akkorder kombineret for den "bittersøde Fallout-følelse". Det er "meget forsimplet", siger Zur, men det "virker hver gang".
Lidt fra arrangøren:
Arrangøren er selv aktiv amatør brass musiker, - holder af at mødes med brass vennerne uge efter uge. ”det der gamer-musik kan noget..”citat Ubbe

Sektion A

Hymn Tune Arrangement | Margaret

Peter Graham

Dette arrangement blev lavet på anmodning fra General Eva Burrows som en indledning til en præsentation af julebudskabet under julefestivalen i 1987.

Ordene, der er forbundet med melodien, er i dette tilfælde offentliggjort i Frelsens Hær Sangbog Nr. 101:

'Du forlod din trone og din kongekrone

Da du kom til jorden for mig;'

Opsætningen i det første vers og efterfølgende bevægelse søger at skabe en stemning af ro. Intet bør overdrives her - målet bør være jævnhed, især i de vedvarende passager ved B, hvor en legato tilgang til den bevægende ottendedelsfigur er essentiel. Opsætningen i det sidste vers ved C påtager sig en programmatisk karakter. Kendskab til ordene vil bidrage til en større forståelse af musikken:

'Når himlens hvælvinger ringer, og hendes kor synger,

Ved din komme til sejr.

Lad din stemme kalde mig hjem, og sige: Der er stadig plads.

Der er plads ved min side til dig!'

Og mit hjerte skal glæde sig, Herre Jesus,

Når du kommer og kalder på mig.

39800-1.jpeg
maxresdefault.jpeg

Sektion B

Song Setting | Secret Prayer

Erik Leidzén

Song Setting, ligesom alle andre korte stykker, der indeholder en velkendt melodi, er meget nyttige tilføjelser til bandets bibliotek.

 

I denne opsætning er der en velkendt melodi som har fået en usædvanlig og interessant behandling; dette er mere i stemningen af de originale ord, Åh, stemmen til mig så kær.

Introduktion. Dette er selvfølgelig verset. Det er enkelt noteret med en Hornmelodi understøttet af dybe, rige akkorder. Hold øje med intonationen i de kromatiske progressioner.

Afsnit A. En vigtig funktion her er imitationen givet til øvre kornetter og 1. trombone. Separat øvelse af hornfigurerne vil hjælpe klarheden i teksturen.

Afsnit B. At støtte en stor melodi med et lille harmonisk skema giver nye og fascinerende træk i løbet af dette afsnit. Teknisk set er alt let, men at opnå et godt resultat er måske ikke så simpelt. Det foreslås, at trombone- og basgruppen øves separat med særlig opmærksomhed på placeringen af tenuto- og sforzando-markeringerne. Tilføj melodien (i tredjedele) og bring til sidst eufonium og kornetter ind. Glem ikke percussion: skift mellem stortromme- og bækkenrytmer.

Afsnit C. En nøgleændring indfører en ny indstilling af omkvædet. Den er anlagt på en typisk 'Leidzén'-måde, og der kræves glatte, ubesværede indgange. Klimakset nås i taktslag seks, men overdriv ikke styrken.

Afsnit D. Eufoniumet er vigtigt i de første to takter. Dette følges af en forlænget frase i hornene. Den generelle følelse skal være af afslappet spænding, der bevæger sig mod en rolig afslutning. Kornet og trombone trioen er igen fremhævet i en kort dempet frase.

Sektion C

Abide With Me

Sam Creamer

Endnu en nyttig arrangement til ANZAC Day eller når som helst i løbet af året, af Sam Creamer.

Musikerne vil støde på meget lidt i forhold til sværhedsgraden; det vil dog være vigtigt at etablere og opretholde en stilbredde, der er passende for denne fantastiske gamle melodi.

Lad ikke sekstendedelsfigurerne blive forhastede; de skal også spilles med en flydende, bred stil.

Mens trommesættet tilføjer karakter til stykket, bør det ikke dominere lyden, men bringe sin egen klangfarve til arrangementet.

409716024_756415759863063_1223783820446399741_n.jpeg
bottom of page